Наталія Зворигіна: «Задача журналістів незмінна – пильнувати демократію і сприяти розвитку громадянського суспільства в Україні»

16:00 20.03.2024

Головна редакторка «Запорізької правди» Наталія Зворигіна, увійшовши до складу Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, активізує свою діяльність з утвердження цінностей і стандартів журналістики та сприятиме формуванню якісної інформаційної політики держави.

Сьогодні, 20 березня, у Верховній Раді України під головуванням народного депутата Ярослава Юрчишина відбулося засідання Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації, на якому було затверджено Громадську раду у такому складі: 1. Васильняк Роман Іванович – адвокат, член ГО «Платформа прав людини» 2. Дуцик Діана Ростиславівна - член Комісії з журналістської етики, виконавчий директор ГО «Український інститут медіа та комунікації» 3. Зворигіна Наталія Георгіївна - головний редактор газети «Запорізька правда», член правління ГО «Клуб друзів «Запорізької правди» 4. Іванов Валерій Феліксович – президент МБФ «Академія української преси», завідувач кафедри Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка 5. Комаров Дмитро Вікторович - SEO та SMM-менеджер групи сайтів «Аfisha Media Grоup», журналіст, ведучій ефірів радіостанції «Філадельфія ФМ» 6. Кузьменко Ліза Олександрівна - голова ГО «Жінки в медіа», член Комісії з журналістської етики 7. Петренко Галина Павлівна - директор ГО «Детектор медіа» 8. Погорелов Олексій Валерійович – президент ГС«Українська Асоціація Медіа Бізнесу» 9. Попова Тетяна Валеріївна - письменниця, журналістка, телеведуча, військова кореспондентка 10. Романюк Оксана Миколаївна - директор ГО «Інститут масової інформації» 11. Соломаха Андрій Миколайович - член керівного комітету Проекту Ради Європи «Захист свободи слова та свободи медіа в Україні», заступник директора «Омега ТВ» 12. Типусяк Микола - директор з маркетингу телеканалу Еспресо 13. Томіленко Сергій Антонович - голова Національної спілки журналістів України 14. Фомічов Володимир – кореспондент видання Liga.net 15. Шарикова Зоя Кирилівна – представник БО «Всеукраїнський благодійний фонд «Журналістська ініціатива»

- Це величезна відповідальність – представляти запорізьку журналістську спільноту на державному рівні, - коментує своє обрання Наталія Зворигіна.- Разом з тим, ухвалення рішення про включення мене до складу Громадської ради – це визнання результатів ефективної діяльності моїх колег-медійників у регіоні, де сьогодні відбувається справжня битва за перемогу демократичних цінностей, волю нашого народу і незалежність України. Боротьба триває не тільки на полі бою, але й в інформаційному просторі. Тож важливий кожний журналістський багнет – перо чи мікрофон, і вкрай важлива – державна інформаційна політика, яка саме і визначає, яким чином цей ресурс буде застосований. Відтепер запорізькі журналісти, долучившись до роботи дорадчого органу Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації, отримали важелі впливу в тому числі і на її формування. Принаймні, народні депутати, при ухваленні відповідних рішень, чутимуть голос і регіональних медійників, і сподіваюсь, дослухатимуться до наших пропозицій, порад, зауважень.

Антон Явний, «Запорізька правда»