Бернхард Классен завжди отримує фахову підтримку запорізьких журналістів

10:33 21.07.2024

Німецький журналіст Бернхард Классен завітав у Центр журналістської солідарності саме в день другої річниці з відкриття ЦЖС в Запоріжжі.

– Дуже приємно бачити, що тут, як завжди багато журналістів, тільки що закінчився безпековий тренінг, і деякі медійники, за потребою, залишаються працювати, бо тут є відповідне обладнання, створені робочі місця, завжди є інтернет та світло, навіть при відключені їх у районах міста. Я теж збираюся скористатися нагодою й записати в ЦЖС декілька робочих нотаток для газети «TAZ», де працюю, та для декількох сайтів, які з задоволенням публікують мої матеріали. Тематика статей Бернхарда доволі широка, і в кожен свій приїзд в Запоріжжя в нього заплановані різні теми для публікацій. У супроводі журналістів пресслужби ГУ ДСНС, якою керує член секретаріату ЗОО НСЖУ Юлія Баришева, Классен побував у прифронтових містах Оріхові, Гулійполі, Степногірську, які кожного дня потерпають від ворожих обстрілів, робив репортажі з місця подій після бомбування міста. Але більш за все, як він зізнався, Бернхард любить бувати в нашому Центрі Журналістської солідарності, декілька разів він сам давав брифінги своїм запорізьким колегам, записував інтерв’ю про роботу центра з координаторами - Наталею Кузьменко та Валентиною Манжурою. Ось і цього разу він знову плідно поспілкувався з ними та виділив для себе декілька цікавих тем. – Наші журналісти побували у прес-турі в Широківський громаді, яка активно розвивається, - каже Валентина Манжура, - Тут багато роблять для людей, для їх побуту та розвитку. Наразі ми домовились про візит Бернхарда у цей осередок, щоб він побачив на власні очі досягнення цих незламних людей, поспілкувався з ними та потім розповів у німецьких виданнях про те, як українці виборюють право на мирне життя, навіть в умовах війни. – Бернхард дуже цікавиться німецькою історією, - розповідає Наталія Кузьменко, - Справа в тому, що промисловий майданчик в Запоріжжі, тоді Олександрівську, на початку XІX сторіччя розпочали саме фабриканти з Німеччини. І ми запропонували йому цікаву екскурсію у обласний краєзнавчий музей та музей архітектури, яку провела відома гідесса Валентина Вінніченко. До речі, сьогодні роботи самої пані Валентини теж виставлені в музейній експозиції, це унікальні роботи – маскувальні сітки, виконані в техніці плетіння різнокольоровими стрічками, таким чином створюються різні патріотичні картини.
- Я кожного разу просто в захваті від того, як приймають мене в Запоріжжі, - каже Бернхард Классен, - я працюю і в Києві, і в Харкові, але ж така увага та допомога, яку я отримую тут у Центрі журналістської солідарності, мені дуже до вподоби, бо тут я отримую все, що треба – від бронежилету до потрібної актуальної інформації. Наша співпраця – свідчення тому, що журналісти важливі! На згадку про липневу ювілейну зустріч у ЦЖС ми подарували Бернхарду браслет із муранського скла з гербом України авторської роботи журналістки Тетяни Іспандіарової, Наталія Вадимова, фото Дар’ї Зиранової На фото: Бернхард Классен у Запорізькому ЦЖС та обласному краєзнавчому музеї.