Фентезійний «Буревій»: премʼєра фільму про магічний світ Східного Запоріжжя відбудеться на Хортиці

10:12 01.03.2023

11 та 12 березня о 16:00 в театрі-лабораторії Vie відбудеться премʼєра фільму Антона Жадька «Буревій». Це перша українська повнометражна картина, знята на екшн-камеру. До того ж, знялися у фільмі виключно запорізькі актори та актриси.

Буревій – імʼя головного героя стрічки. Він український богатир, сила, міць і вправність якого не мають собі рівних. І був би Буревій знатним отаманом, якби не надмірна любов до жінок, пустощів та розваг. Але ставати на захист світлих сил доведеться, адже тяжкі часи настали на Східному Запорожжі: отаманка Хельга зібрала численне військо та почала чинити лихо на козацькій землі. Завдання козака Буревія - знайти лігво отаманки та доповісти про нього волхву Шовкуну. Здається, все дуже просто, однак фортуна відвертається від Буревія й починаються його карколомні пригоди. Антон Жадько підкреслює, що невипадково вирішив знімати фільм на екшн-камеру. «Візуальна форма подачі історії нагадує зрозумілу та улюблену молодим глядачем форму комп’ютерних ігор з видом від першої особи. Такий собі набір кінематографічних кат-сцен у проходженні відеогри», - розповідає режисер. На виробництво картини будо витрачено близько 150 000 гривень особистих коштів команди проєкту, а знімальний період припав на карантинні 2019-2020 роки.
««Буревій» - на 100% запорізьке кіно, адже зйомки проходили тільки в місті та області, в маловідомих, але унікальних і мальовничих локаціях нашого краю», - розповідає Антон Жадько. Режисер надихався традиціями голлівудських бойовиків 1980-х років з властивими їм жанровими особливостями. Спеціально для фільму «Буревій» було розроблено та показано унікальний стиль козацького бою (як рукопашний бій, так і бій зі всіма можливими видами холодної зброї). Заслуговує уваги й саундтрек фільму. Композіції написані в новому музичному стилі, що поєднує українську мелодику з розмаїттям історичних світових музичних епох і жанрів. Вся музика виконується на стародавніх музичних інструментах, як українських, так і західно- та північно-європейських. У запоріжців та гостей міста є унікальна можливість першими подивитися козацьке фентезі «Буревій». Театр-лабораторія Vie влаштовує два сеанси у своєму приміщенні на острові Хортиця. Кількість місць у глядацькій залі обмежена, тому прес-служба театру радить бронювати квитки завчасно. Зробити це можна на офіційному сайті театру vie.zp.ua або на порталі білетного сервісу musin.zp.ua Посилання на трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=UFz500vSyts&t=81s