Служба у справах дітей ЗОВА передала 27 ноутбуків дітям-сиротам і позбавленим батьківського піклування.

11:39 06.03.2023

З початку війни Запоріжжя стало містом прихистку, куди евакуювали дітей з тимчасово окупованих територій нашої області. За інформацією Антоніна Матвєєвої, начальниці Служби у справах дітей, нині в нашому обласному центрі проживає 80 прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та опікунських сімей

Захід відбувся в рамках державної програми, що реалізує Міністерство з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій України.

- У Запоріжжі зараз проживають сім’ї з Бердянського, Пологівського, Мелітопольського, Василівського районів. Сьогодні на заході присутні 4 дитячі будинки сімейного типу, 12 опікунських сімей і 3 прийомні сім’ї. Це діти переважно сироти. Впевнена, що всі вони чекали на нові ноутбуки, адже навчання проходить у форматі онлайн і коли в сім’ї, наприклад, 10 дітей, то дуже складно одночасно забезпечити навчальний процес. Тому нова техніка дійсно допоможе якісно здобувати освіту, - зазначила начальниця Служби у справах дітей Антоніна Матвєєва.

Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко, який взяв участь у цій зустрічі, підтвердив, що обласна влада й надалі підтримуватиме внутрішньо переміщених осіб, особливо дітей, які з різних обставин позбавлені батьківського піклування. Він подякував присутнім сім’ям, які не залишили дітей та змогли стати для них справжньою родиною.

- Не дамо війні забрати у дітей дитинство. Наша мета – забезпечити їм можливість почувати себе захищеними та важливими. Тому у цей непростий час ми робимо все від нас залежне, аби забезпечити малечі швидку адаптацію, й головне - комфортні та безпечні умови перебування в нашому регіоні. Діти мають продовжувати здобувати знання, а ще розважатися у вільний час, не зважаючи на жахи бойових дій. Тож, дякуємо команді Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук, а також Уряду Німеччини, Посольству Німеччини в Україні й українському офісу GIZ за надані ноутбуки й підтримку наших дітей. Віримо у якнайшвидшу деокупацію територій, та прагнемо, щоб усі дітки та їх родини повернулися до рідної домівки, - наголосив керівник ЗОВА Юрій Малашко.

Захід відбувся в рамках державної програми, що реалізує Міністерство з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій України. За матеріалами zoda.gov.ua
27 ноутбуків дітям-сиротам і позбавленим батьківського піклування
27 ноутбуків дітям-сиротам і позбавленим батьківського піклування