Творити добро – то зміст їх роботи

06:29 14.06.2024

Благодійники Української Федерації банків Продовольства добре відомі і на Запоріжжі. Вже втретє за сприяння Національної спілки журналістів України, з якою у УФБП укладено меморандум про співпрацю, вони доставляють гуманітарний вантаж для запорізьких журналістів.

Українська Федерація банків Продовольства (УФБП) – благодійний фонд, який став одним з найвідоміших в Україні серед тих, хто надає сьогодні постраждалим від війни українцям благодійну допомогу. Працює у фонді високопрофесійна команда, яка мотивована на добро і благочинність. І нині в зоні її турботи перебувають вже сотні тисяч українців, які щиро вдячні УФБП за підтримку в цей нелегкий час. Благодійники Української Федерації банків Продовольства добре відомі і на Запоріжжі. Вже втретє за сприяння Національної спілки журналістів України, з якою у УФБП укладено меморандум про співпрацю, вони доставляють гуманітарний вантаж для запорізьких журналістів. Цього разу до Центру журналістської солідарності НСЖУ нашої прифронтової Запорізької області благодійники доправили 30 збалансованих за гуманітарними нормами продуктових наборів . Їх одержали журналісти-переселенці, сім’ї журналістів, які воюють на фронті, медійники, акредитовані для висвітлення бойових дій на прифронтових територіях та нужденні ветерани запорізьких ЗМІ. - Ми дуже цінуємо цю турботу про нас і допомогу від УФБП та НСЖУ, одержали прекрасні продуктові набори – ваше допомога підтримує і зігріває душу. – говорить журналістка-переселенка з Енергодару Алла Шамрай. - Щира подяка за надану допомогу нашим благодійникам і нашій спілці. Це дуже важливо для ветеранів і в матеріальному плані (бо набори дійсно достойні і це ж наші українські продукти!) і в плані моральному, що про нас не забувають, - підтримує колегу ветеран журналістики Василь Федина, якому незабаром виповниться 90 років. – Хочу сказати, ви великі молодці, Українська Федерація банків продовольства і наша рідна спілка, - підкреслив він. - Для колективу наших журналістів це дуже необхідна допомога у нелегкий воєнний час. – зазначила секретар первинної журналістської організації телеканалу МТМ Людмила Михайленко. – Бо зараз всі працюємо у режимі 24/7, а заробітні плати у журналістів не дуже високі. Але головне, що ми відчули підтримку від нашої НСЖУ і від людей, для яких добро і благодійність – порух душі, зміст їхньої роботи. Щиро дякуємо нашій спілці, Українській федерації банків продовольства за надану підтримку. Наша велика подяка і колективу «Нової пошти», який доставив гуманітарний вантаж до Запоріжжя на благодійній основі, - сказала вона.
Відзначимо, що тільки минулого року зусиллями працівників Української Федерації банків продовольства 203 тисячі українців одержали продуктові набори - кожен вагою 16 кілограмів! Безперечно, що така допомога не тільки підтримує людей матеріально, вона значить набагато більше. Адже так важливо у ці скрутні часи відчувати, що тебе не забули, не покинули, що українці тримаються разом, вони щедрі на тепло і добро, і у цьому наша сила і незламність, вони разом виборюють перемогу. - Ми розуміємо, що благодійникам зараз теж нелегко знайти кошти, донорів, зібрати продукти, доправити їх тим, хто потребує підтримки, а таких людей, на жаль, все більше, бо триває війна. І тим дорожче для нас така допомога. Запорізькі журналісти щиро вдячні Українській федерації банків продовольства, її керівникам і кожному благодійнику окремо, - говорить Полян-Пилип Юрик, журналіст однієї з найстаріших в області газети «Запорізька правда» і співпрацівник відомого українського сатиричного журналу «Перець». Ось така ми, щедра, добра і сильна нація – українці! Ми разом у час випробувань, ми підтримуємо один одного – і ми переможемо! Валентина Бистрова Фото Світлани Костюк