Вийшла з друку книга «Історії сильних»

00:15 08.04.2024

Благодійний Фонд Вадима Столара минулого року почав збирати дописи українців про перші дні, тижні, місяці війни. Прості, але зворушливі, часом й жахливі історії кожного, хто зміг написати про це... І от наприкінці лютого книга вийшла з друку.

Презентація «Історії сильних» відбулася 28 березня у місті Буча Київської області, яке найбільше постраждало під час недовгої окупації у перші дні широкомасштабної війни, яку рашисти почали в Україні...

Книга - це 410 сторінок розповідей, сповідей від 63 авторів з різних кутків України, багатоілюстрована. Але на перший роздрук має лиш 500 екземплярів тиражу. На презентації виступили волонтери фонду та автори книги. Можливість розповісти свої історії була надана всім, хто побажав висловитись і мав на це психологічні сили. Одним з них став запорізький журналіст, історик за фахом, Едуард Бобровицький. - З 24 лютого 2022 року від першого часу, першого дня війни я пишу, - каже Едуард Бобровицький. - Пишу факти і коментарі до них, аналізую що відбувається на фронтах, роблю замальовки про просте буденне життя українців під час війни. Йде вже 765-й день жахів. страждань і наших перемог. Мій журналістський літопис має вже 28 частин (своєрідних глав) великої книги, яку спочатку я назвав «Хроніки війни», а потім переіменував у «Хроніки нашої перемоги». З вірою в перемогу, в нашу перемогу, в перемогу добра над злом, я написав вже майже 10 000 (!) сторінок тексту з фотоілюстраціями, мапами бойових дій, діаграмами і таке інше. Колеги-історики та журналісти кажуть мені – продовжуй писати! Майбутні покоління повинні знати, в яких умовах,. в яких боях і оточеннях рашистів, політиків з усього світу українці виборювали в ці дні власну незалежність, свободу і непорушність кордонів нашої країни... Залишається сподіватись, що історія історій сильних має бути продовжена, що про книгу дізнаються не тільки в Україні - в усьому світі, тому що БФ Вадима Столара планує проведення презентацій видання у різних країнах Європи і світу.