Фільм Ганни Логвіненко про життя під обстрілами отримав відзнаку престижного кінофестивалю

15:18 15.07.2024

Впродовж трьох днів у Києві проходив XV всеукраїнський фестиваль екранних мистецтв «Дніпро-cinema» ім. Данила Сахненка. Учасники фестивалю демонстрували творчий доробок відділень і осередків Національної спілки кінематографістів України (НСКУ). Окрім цього були представлені також роботи кінематографістів з усієї України.

Загалом роботи поділили на п’ять категорій: документальне кіно, ігрове кіно, анімаційна робота, телепрограми та студентські роботи. Серед 80 робіт зі всієї країни була й авторська робота Ганни Логвіненко, членкині ЗОО НСЖУ, прес-офіцера ГУ ДСНС Запорізької області. Ганна, разом зі своїми колегами-рятувальниками та журналістами, часто їздить на прифронтові території, фільмуючи життя під постійними обстрілами. Короткометражний фільм Ганни Логвіненко про життя цивільного населення та роботу рятувальників у прифронтових населених пунктах Запорізької області - «Життя на межі. Тримаємося» був представлений в категорії документальних фільмів. За підсумками оцінок журі робота Ганни отримала відзнаку «За кращий дебют на фестивалі». - Мій фільм розказує про життя людей з прифронтових міст - Оріхів, Гуляйполе, Степногірськ - від початку повномасштабного вторгнення і до сьогодення. Я розказую, чому люди там живуть два з половиною роки, чому не виїхали , яким чином виживають к складних умовах війни. Моя ідея полягала в тому, щоб звернути увагу глядачів на катастрофу, яка твориться у нас в регіоні через агресію рф, - коментує Ганна. Оцінювали роботи митці Національної спілки кінематографістів України та Координаційної ради відділень та осередків НСКУ: кінорежисер Ярослав Лупій, кінокритик та кінознавець Сергій Тримбач, кінорежисер Олесь Санін, драматургиня та письменниця Марія Вайно, кінорежисер Дмитро Старіков та кінознавець Валентина Слобода. Наприкінці фестивалю всі учасники мали змогу побувати на майстер-класах з мистецтва кіно від кінорежисера таких видатних фільмів, як «Довбуш», «Поводир» та «Мамай» Олесем Саніним.
Слід зазначити, що це перший досвід Ганни, але вона вже планує створювати нові документальні фільми. Бажаємо їх нових творчих успіхів та перемог у престижних конкурсах. Дар’я Зирянова