Координатори Запорізького ЦЖС виступили на американському радіо

14:57 28.02.2024

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну координатори Запорізького Центру журналістської солідарності Наталія Кузьменко та Валентина Манжура виступили в прямому етері американського вижн-радіо Ethno FM 87,7 в програмі «Доброго вечора, ми з України!»

- Познайомитися з українською американською аудиторією, - каже Наталія Кузьменко, - нас запросила Єліна Волотко, запорізька тележурналістка, яка зараз живе в Сакраменто и працює на цьому радіо. Проект діє вже другий рік і розрахований на українців, які мешкають у США, насамперед, в Каліфорнії, але є багато прихильників в багатьох країнах і в Україні також. Програма, в якій ми взяли участь, схожа на жіноче ток-шоу з гостями, а після виступу на їх прохання звучить улюблена пісня.
Координатори ЦЖС, які водночас є керівниками Запорізької обласної організації НСЖУ – Наталія Кузьменко – голова спілки, Валентина Манжура – відповідальний секретар, розповіли про нашу творчу організацію, якій у цьому році виповнюється 65 років, її головні цілі та завдання. А також, що змінилося під час війни, які нові реаліі з’явилися в нашій діяльності. Зроблено наголос на важливі стосунки з міжнародною журналістською спільнотою, в першу чергу, йшла мова про шість Центрів журналістської солідарності, які діють в містах України з 2022 року. Створені вони завдяки Міжнародній та Європейській Федераціям журналістів при UNESCO., та відіграють зараз дуже важливу роль у допомозі журналістам-переселенцям, воєнним кореспондентам з захисним обладнанням, виході в світ релокованих газет з окупованих та прифронтових територій та багатьох інших актуальних питаннях. «Українців війна розкидала по всьому світі. І саме мас-медіа мають можливість підтримувати та об'єднувати українську спільноту, - підкреслили координатори ЦЖС, - важливо робити це саме зараз, коли ворог активізувався, виконувати все можливе, щоб ЗМІ в усіх країнах говорили про перемогу України в війні і про те, що для цього потрібно всім зчиняти. На завершення програми Наталія Кузьменко та Валентина Манжура подякували українців американської діаспори за щиру підтримку і допомогу народу України в боротьбі з російськими загарбниками за перемогу, в якому ми всі щиро віримо, і яку разом з нами та усім прогресивним людством наближають своєю підтримкою українці в Америці. На завершення інтерв’ю в етері програмі «Доброго вечора, ми з України!», як подарунок нашим землякам, прозвучала пісня «Запоріжжя моє, коханє» у виконанні журналіста та співака Анатолія Сердюка, який зараз мешкає в Ізраїлі, де теж іде війна. Журналісти – важливі і єдині! На фото: Наталія Кузьменко та Валентина Манжура в пресцунтрі НСЖУ під час етеру. Студія вижн-радіо в Сакраменто, Еліна Волотко – третя зліва. Наталія Глаголева. Фото та відео-зйомка Дар’ї Зирянової