Театр «Дім актора» у Запоріжжі пропонує: «Говори тілом»

19:21 12.10.2023

Друзі, 19 жовтня, о 18:00 Платформа сучасного танцю запрошує вас на кінопоказ та обговорення вистав проєкту Говори тілом/Let The Body Speak в м.Запоріжжя, Театр-лабораторія VIE.

Сьогодні загроза існуванню України знову перестала бути фактом минулого, тому митці, хореографи, танцівники відчувають потребу осмислювати в своїх роботах виклики, з якими стикається кожен українець. Мова тіла і танець дають змогу говорити про найскладніше, для чого бракує слів. Запрошуємо до перегляду відеоверсій вистав та кола спілкування з глядачами та авторами.

ДЕ: Театр-лабораторія VIE, вул. Наукового містечка, 35 КОЛИ: 19 жовтня з 18:00 до 20:00 Вхід вільний за попередньої реєстрації: https://forms.gle/bsiP7DsM37D1RR1NA

Автори танцювальних вистав: "Danse Macabre. Безсмертний танок" (автор Богдан Поліщук) та "Сліди" (авторка Тетяна Знамеровська) рефлексують над природою смерті та того, що мотивує нас боротись за незалежність. Вони досліджують колективні травми українців, які заважають вийти на новий рівень розвитку. Вистави були створені за менторської підтримки центру розвитку танцю The Place (Велика Британія). Після перегляду кожної вистави відбудеться обговорення з глядачами та авторами. Тривалість події: 2 години з антрактом Вхід на перегляд та обговорення, вільний, за попередньою реєстрацією. Заповніть, будь ласка, форму за посиланням: https://forms.gle/7ETGB9QRvC5hEM7n9

Про вистави:

“Danse macabre. Безсмертний танок” Ця мініатюрна постановка народжена на перетині танцю, фізичного театру й музики. Переплетіння експериментальних пошуків із традицією, живе звучання колісної ліри та сучасний танець запропонують вам не тільки ефектну форму, але й важливі та глибокі сенси. Колообіг, а головне — взаємозалежність Життя і Смерті, місце людини в цій одвічній круговерті — ось на чому зосереджується вистава. Дві перформерки занурять вас у химерний та одночасно чарівний світ сучасного танцювального театру. Режисер та художник — Богдан Поліщук Хореографка, перформерка — Леся Кекуатова Лірниця, перформерка — Варвара Турта Тривалість кіно версії вистави: 30 хв. "Сліди" В основі роботи — ідеї К. Г. Юнга про колективне несвідоме. Наші дії в теперішньому обумовлені тим, що сталося в минулому, а наша поведінка — дзеркало попередніх поколінь. Зв’язок з ними не обмежується лише пам’яттю. Вистава “Сліди” — це танцювальна візуалізація скутків психологічних травм, що зумовлені історичними трагедіями. Вони показують, як наша культура, наші відносини з людьми і наша доля можуть бути визначені минулим. Але варто пам’ятати, що ці відбитки також можуть стати ключем до того, як змінити сценарій нашого майбутнього. Хореографка — Тетяна Знамеровська Перформерки — Катерина Погорєлова, Тетяна Знамеровська Композитор — Іван Гаркуша (John Hope) Сценограф, художник з костюмів — Олег-Родіон Шуригін-Грекалов Художниця зі світла — Світлана Змєєва Тривалість кіноверсії вистави: 30 хв.

Захід організовано Платформою сучасного танцю в рамках проєкту Говори тілом/Let The Body Speak, за підтримки Українського культурного фонду, Trust for Mutual Understanding (США) та Movement Research (США).