«Я з родини журналістів» – дитячий погляд на професію рідних

16:52 26.06.2024

Мережа Центрів журналістської солідарності завершила Всеукраїнську творчу акцію дитячих малюнків "Я з родини журналістів". Її учасниками стали також діти і онуки запорізьких медійників. Переможців радо вітали в Запорізькому Центрі журналістської на церемонії вручення нагород, а місцева дитяча телестудія «Грані» навіть зняла фільм про цю подію.

Спеціальний приз одержала наймолодша учасниця конкурсу - чотирьохрічна Стефанія Коростельова, донька головного редактора газети «Голос Гуляйпілля» Тетяни Великої. Стефанія доступними їй образотворчими методами намалювала, як мама везе газету своїм землякам, і як люди радіють, коли отримують мамину газету.
Лауреати конкурсу Аліна Смердова, Саша Біжко, Давид Понуляк теж добре обізнані в професії своїх рідних і відобразили це на своїх малюнках. Зокрема, Аліна Смердова зобразила на малюнку свою бабусю Вікторію Горбатко, бердянську тележурналістку. Аліна мріє про той час, коли вони всі разом повернуться до звільненого рідного міста Бердянська і бабуся вийде в телеефір зі своєю програмою. Мама юного Давіда Понуляка теж тележурналістка, відома у Запоріжжі волонтерка Олена Шевчук. Давід зобразив її з телекамерою. Саме мама і отримала його нагороду. Бо хлопчик зараз як юний волонтер перебуває у літньому таборі. А тато Саші Біжка - фотокореспондент і відеооператор Сергій Біжко, фотографії часто ілюструють публікації наших журналістів. Сашко відтворив на своєму малюнку роботу тата і з фотоапаратом, і з відеокамерою.
Переможці конкурсу отримали Грамоти, подарунки для подальшої творчості і солодкі медалі, а також щирі оплески дорослих поціновувачів дитячої художньої творчості – запорізьких журналістів. Ніна Деркач Фото Дар’ї Зирянової