Запорізькі журналісти стали головними дійовими особами на творчих зустрічах в Одесі

10:05 14.09.2024

В Одесі відбувся загальнонаціональний фестиваль «Українська мова - мова єднання». Цього року захід відзначив свій ювілей - 25-річчя. Понад 400 авторів надіслали свої роботи для участі в конкурсі. Це журналісти, письменники, поети, вчителі, студенти, школярі і навіть військовослужбовці.

⁃ До нас приїхали люди з різних куточків України - і вік цих людей дуже різний, і вид діяльності також. Наприклад, цьогоріч, вперше, приймали участь школярі 2-го класу. Взагалі українська нація дуже талановита, - каже голова правління Одеської регіональної організації НСЖУ Юрій Роботін З вітальним словом до лауреатів конкурсу також звернувся Голова Держтелерадіо комітету Олег Наливайко: «Я хочу відзначити величезну роботу спілки журналістів у підтримці державотворчої місії української мови. Дуже велика подяка всім, хто підтримує та розвиває рідну мову та несе її в суспільство». Окрім цього Голова Держкомтелерадіокомітету відмітив і роботу Центрів журналістської солідарності: ⁃ Саме Національна спілка журналістів України створила Центри солідарності журналістів, вони знаходяться в шести містах, але допомагають нашим колегам з усіх куточків України, - зазначив у своїй промові Олег Наливайко. Серед лауреатів конкурсу є і запорізькі журналісти. До Одеси приїхала головна редакторка «Трудової слави» м. Оріхів Світлана Карпенко та оглядач газети «Міг» Світлана Шкарупа.
У номінації «Засоби масової інформації» Світлана Карпенко отримала диплом і почесну відзнаку за цикл публікацій у прифронтовій газеті «Трудова слава». ⁃ Ми пишемо про наших людей, про оріхівців, про життя тих, хто залишається там і про тих, хто виїхав. Кожна історія важлива, кожна людина важлива і писати про це теж важливо. Ми надсилали наші роботи, наші газети і як бачите, тепер ми в Одесі представляємо наш регіон, - ділиться своїми враженнями після отримання нагород Світлана Карпенко. Світлана Шкарупа була нагороджена дипломом у номінації «Рубежі подвигів і безсмертя» за нарис журналістської газети «Міг» - «Бернхард Классен - німецький журналіст, що говорить українською». Також лавреатами у різних номінаціях стали Тамара Курочкіна, кореспондент газети «Трудова слава» та Іван Кушніренко журналіст та письменник з Гуляйполя.
Організатори заходу не планують зупинятися на досягнутому, і вже готуються до наступного 26-го щорічного всеукраїнського фестивалю «Українська мова - мова єднання». Дар’я Зирянова. Фото автора. (Одеса – Запоріжжя)