П'ять головних досягнень українців у спорті у 2021 році

2021-й виявився успішним для українських спортсменів, особливо в боксі й інших єдиноборствах. Минулого року в боксі з’явилися одразу три нові чемпіони.

Ставки на бокс, змішані єдиноборства та інші єдиноборства приймають букмекерські контори, зібрані в одному рейтингу тут. Першим українським чемпіоном світу з боксу став Олександр Усик. Українець переміг британця Ентоні Джошуа за одноголосним рішенням суддів. Завдяки своїй перемозі над Джошуа Усик став чемпіоном світу за версіями WBO, WBA і IBF. Востаннє чемпіонські пояси у важкій ваговій категорії були в Україні у 2015 році, коли чемпіоном світу був Володимир Кличко. Для Усика бій із Джошуа став третім у важкій вазі до 90,7 кг. Другим українським чемпіоном світу став Василь Ломаченко. У 2020 році Ломаченко поступився Теофімо Лопесу в бою за звання абсолютного чемпіона світу у вазі до 61,2 кг. Здобути реванш у Ломаченка не вийшло, але все ж таки мрія українця збулася, і він став чемпіоном світу за версією інтерконтинентального кубка WBO. У бою за пояс чемпіона Василь переміг Річарда Коммі. Попереду в Ломаченка бій за звання абсолютного чемпіона з австралійцем Джорджем Камбососом. Третій світовий чемпіонський титул у боксі виборов Юрій Захарєєв. 19-річний спортсмен став чемпіоном світу серед любителів у ваговій категорії до 71 кг. У фінальному бою українець переміг росіянина Вадима Мусаєва за одноголосним рішенням суддів. Для України це лише шостий чемпіон світу в аматорському боксі. Раніше цю нагороду здобували Олександр Хижняк, Василь Ломаченко, Олександр Усик, Тарас Шелестюк і Євген Хитров.
Головним досягненням олімпійського спорту України стало чемпіонство Жана Беленюка на Олімпіаді в Токіо з греко-римської боротьби. Золото Беленюка — єдина золота нагорода України на Олімпіаді в Токіо. У фінальному бою українець переміг представника Угорщини Віктора Лорінца. У сфері спортивних досягнень не можна пройти повз футбол. Клуби УПЛ розчарували у єврокубках, а ось збірна виступила успішно. Україна завершила відбір на ЧС-2022 на другому місці та зберегла шанси на поїздку до Катару. Головним досягненням збірної став вихід у плей-оф Євро-2022. Українці не лише успішно завершили груповий етап, а й пройшли перший раунд плей-оф. Збірна вперше вийшла з групи на Євро й дійшла до ¼ фіналу, де програла майбутньому фіналісту — збірній Англії.На цьому здобутки українських спортсменів не закінчуються. На Олімпіаді в Токіо Еліна Світоліна взяла бронзу в тенісі, Дар’я Білодід — бронзу в дзюдо, Михайло Романчук — срібло та бронзу в плаванні, та ще було багато інших досягнень.