Wargaming закрила офіс у Мінську і припинила працювати в Росії: які ігри підуть

Wargaming закриває студію у Мінську та припиняє бізнес у Білорусі та Росії. Компанії належить кілька ігор, які мають велику популярність у країнах СНД. Контору було засновано в Мінську, тому в Білорусі знаходиться дуже великий штат співробітників. Загалом у країні задіяно близько 2 000 осіб.

Wargaming планує провести повне закриття офісів у Росії та Білорусі за чотири місяці. Представники компанії не повідомили співробітників у подробицях щодо закриття офісу. Відомо, що частину працівників буде звільнено з виплатою компенсації. Найціннішим співробітникам пропонують переїзд до інших країн, де компанія має офіси. Йдеться про Україну, Литву, Чехію та Польщу. Компанія допоможе з оформленням візових документів та розміщенням у новій країні. З відходом Wargaming із Росії та Білорусі частково постраждає ринок ставок на кіберспорт, оскільки в активі компанії є популярні дисципліни. На порталі Bookmaker-Expert.com можна знайти перевірені букмекерські контори з бонусом під час реєстрації, які приймають ставки на CS: GO, Dota 2 та інші кіберспортивні дисципліни.
Найпопулярнішою грою розробника залишається World of Tanks, яка вийшла у 2010 році. Гра у жанрі ММО-action. Гра витримана у сеттингу Другої світової війни. Через три роки вийшла гра World of Warplanes. Вона аналогічна до попередньої, але герої керують не танками, а літаками часів Другої світової війни. У 2015 році розробник випустив у світ розраховану на багато користувачів онлайн-гру World of Warships, де гравці можуть поринути у світ морських битв. Це три найбільш популярні проекти білоруського розробника ігор. 2016 року розробник випустив не типову для себе гру в жанрі покрокової стратегії — Master of Orion. Гра стала продовженням проекту, створеного аргентинською студією NGD Studios у 1993 році. У центрі сюжету битва за світове панування, але не Землі, але в безмежних просторах космосу. Герой може очолити одну із 10 рас. Розширення сфер впливу як з допомогою військових дій, а й дипломатії. Преса та гравці тепло прийняли проект Master of Orion. Вони виділили гарну ігрову механіку, цікавий сюжет, свободу вибору. Проект розвивається поступово і з моменту виходу у 2015 році набрав своїх фанатів та регулярних гравців. Master of Orion поступається за популярністю World of Tanks та ряду інших проектів розробника ігор.