6 причин пересісти з автомобіля на велосипед

Війна та пов’язані з нею події на території України, економічна нестабільність, перебої з паливом та його подорожчання змушують багатьох замислюватись про заміну автомобіля велосипедом.

Крім перерахованих причин, існують ще й інші аргументи на користь цього екологічного засобу пересування. Переваги використання велосипеда Існує безліч причин купити велосипеди у Запоріжжі. Основні з них: Доступна ціна. Купити хороший автомобіль за готівку зараз може дозволити собі далеко не кожен, а взяти кредит у банку не лише дуже ризиковано, але в деяких регіонах практично неможливо. В цьому випадку придбання велосипеда стане оптимальним вирішенням проблеми. Благотворний вплив на організм. Їзда на велосипеді благотворно впливає на імунну та серцево-судинну систему, прискорює обмін речовин, дозволяє дихати свіжим повітрям. Доведено, що велосипедисти рідше страждають від надмірної ваги, ніж автомобілісти. Економічність. Для їзди на велосипеді не потрібне паливо, яке з 24 лютого подорожчало більше ніж у 2 рази. Також ремонт автомобіля обходиться власникам дорожче, ніж заміна запчастин велосипедом. До цього ж пункту варто включити витрати на паркування авто або необхідність покупки гаража. Екологічність. Відсутність двигуна внутрішнього згоряння робить велосипед екологічно чистим засобом пересування. Уникнення пробок. Навіть за сильної завантаженості автостради завжди є можливість проїхати велосипедом і не запізнитися на роботу. Відсутність потреби здавати на права. Для керування велосипедом не потрібно проходити дороге навчання та відкривати категорію. Достатньо самостійно навчитися їзді та вивчити правила дорожнього руху. Велосипед можна використовувати не тільки для пересування міськими вулицями, але й для повільної прогулянки в сільській місцевості, насолоджуючись красою природи, тишею та спокоєм. Різновиди Ще одна перевага – можливість вибрати відповідний тип байка: гірський – для поїздок нерівною місцевістю; міський чи шосейний – для рівних доріг, має легку конструкцію; складний – щоб можна було брати із собою у метро чи наземний транспорт.
Також можна придбати велосипеди для дітей, у тому числі найменших. Альтернатива механічному велосипеду Крім класичного двоколісного транспорту, містом зручно їздити на електричному самокаті або електровелосипеді. Особливою популярністю ці автомобілі користуються у кур’єрів, дозволяючи їм доставляти вантажі без затримок і знижуючи ризик виникнення форс-мажорних обставин на дорогах. Більшість керівників вітає такий спосіб доставки малогабаритних вантажів, їжі та документів, оскільки це дає можливість оптимізувати витрати на оплату міського транспорту чи таксі.