Виїзний ретрит з глинотерапії допоміг літнім запоріжцям втамувати тривогу

13:05 30.04.2024

У Запоріжжі люди похилого віку вгамовують тривожність та поганий емоційний стан за допомогою глинотерапії.

13 відвідувачів центру всеукраїнської психологічної підтримки “Ор Шалом” віком від 60 до 87 років відвідали виїзний ретрит з глинотерапії. Учасники вчилися створювати посуд з глини у майстерні, що на території національного історико-культурного заповідника Хортиця. За словами організаторів, глинотерапія - один з найкращих та найприємніших методів подолання тривожності. “Глина дозволяє виразити емоції та трансформувати їх у матеріальній формі. Це допомагає обдумати переживання та зробити крок до самопізнання”, – зазначили у центрі “Ор Шалом” у Запоріжжі. Учасники, перебуваючи на свіжому повітрі, мали змогу психологічно відпочити, зняти стрес та насолодитись творчим процесом.
“Час, який я провела на природі, значно покращив мій психологічний стан і наповнив позитивом. Я відчула себе життєрадісною та сповненою енергією,” – розповіла Вікторія, одна з учасниць ретриту. Спеціалісти проєкту відзначають, що зараз українці все частіше відчувають потребу емоційно розвантажитись, відволіктись і змінити місце перебування. Тому радять займатися творчими чи спортивними активностями на природі, що дозводить відновити фізичний, емоційний та душевний стан.

Довідка: Центри всеукраїнської психологічної підтримки “Ор Шалом” було створено у 2022 році за фінансової підтримки провідної єврейської благодійної організації “Джойнт”, щоб допомогти всім віковим категоріям українців пережити важкий психологічний стан. Наразі його філіали працюють у семи містах України - Дніпрі, Києві, Одесі, Хмельницькому, Львові, Полтаві і Запоріжжі, надаючи безкоштовну професійну психологічну підтримку усім бажаючим.