Запорізькі рятувальники продовжують навчати громадян діям у разі надзвичайних ситуацій

25 жовтня аби попередити населення про виникнення різноманітних надзвичайних подій в умовах сьогодення рятувальники спільно із співробітниками НМЦ ЦЗ та БЖД Запорізької області провели широкомасштабну роз’яснювальну роботу на території Новомиколаївської громади.

Під час спілкування з громадянами фахівці ДСНС наголосили мешканцям громади, що у зв’язку з активними бойовими діями в Україні є висока ймовірність виявлення вибухонебезпечних предметів. Співробітники ДСНС акцентували особливу увагу щодо відвідування відкритих територій та лісосмуг і нагадали як себе поводити при виявленні вибухонебезпечних чи підозрілих предметів, щоб не допустити трагедії. Після змістовної теоретичної лекції, охочі змогли ознайомитися з учбовими макетами вибухонебезпечних предметів та вмістом тривожної валізи. Також, у консультаційному пункті з громадянами провели профілактичні бесіди стосовно запобігання пожежам в осінньо-зимовий період.
Протягом минулого опалювального сезону (тобто в період з 01 жовтня 2021 по 31 березня 2022) на території Запорізької області в житловому секторі виникло 427 пожеж. Внаслідок чого загинуло 67 осіб та отримали травми 29 осіб. Для того, щоб мінімізувати кількість пожеж, запобігти травмуванню і загибелі, громадянам необхідно подбати про пожежну безпеку у побуті: перевірити стан електромережі, пічне обладнання і газове устаткування. Це ті базові речі, до яких рятувальники закликають населення щорічно під час підготовки до опалювального сезону. Головне управління ДСНС України у Запорізькій області