Пластики від “ПФК Електропласт”

Пластик застосовуються скрізь, де тільки можна: у забезпеченні комфортного побуту людей, сільському господарстві, у всіх сферах промисловості.

Не стало винятком і автомобілебудування. Тут він застосовується ширше, стрімко зміщуючи з позицій свого головного технологічного конкурента — метал. Порівняно з металами пластики – дуже молоді матеріали. Їхня історія менше ніж 200 років, але попри це, пластмаса багато в чому перевершує метал. По-перше, пластик значно легший за метал. Це дозволяє знизити загальну вагу автомобіля й опір повітря при русі, і тим самим зменшити витрату палива, а значить і знизити викид вихлопних газів. По-друге, його застосування дає колосальні можливості для формоутворення, дозволяючи виготовляти деталі найскладніших і найхитріших форм і реалізовувати будь-які дизайнерські ідеї. До переваг пластиків також відносяться їх висока корозійна стійкість, стійкість до атмосферних впливів, кислот, лугів та інших агресивних хімічних речовин, високий коефіцієнт шумопоглинання, відмінні електро- та теплоізоляційні характеристики. Його основу складає полімер. За походженням всі полімери ділять на синтетичні та природні. Природні полімери становлять основу всіх тваринних та рослинних організмів. До них відносять полісахариди (целюлоза, крохмаль), білки, нуклеїнові кислоти, натуральний каучук та інші речовини. Хоча модифіковані природні полімери і знаходять промислове застосування, більшість пластмас є синтетичними. Синтетичні полімери одержують у процесі хімічного синтезу з відповідних мономерів. Як вихідна сировина зазвичай застосовуються нафта, природний газ або вугілля. Крім полімеру до складу пластмас можуть входити різні наповнювачі, пластифікатори, стабілізатори, барвники та інші речовини, що забезпечують пластмасі ті чи інші властивості, такі як плинність, пластичність, щільність, міцність, довговічність тощо.
Як визначити тип пластику за ідентифікаційним знаком Типи пластику, що підлягають збору та вторинній переробці, позначені різними символами.  ⋄  PET або PETE — матеріал, з якого виготовляють пластикові пляшки. Він широко використовується у світі для виготовлення різних пакувальних виробів, утеплювача «синтепон» та інших нетканих матеріалів. ⋄ HDPE — поліетилен високої щільності (низького тиску – ПНД). Це практично безпечний матеріал. З нього виготовляють харчову тару, пляшки та ящики. ⋄ PVC — з цього матеріалу виготовляють різні вироби господарського та будівельного призначення: труби, оздоблювальні панелі, віконні рами. З ПВХ виготовляють взуттєві підошви та дитячі іграшки. ⋄ LDPE — поліетилен низької щільності (високого тиску ПВД). В основному цей пластик йде на виготовлення плівки та мішків. ⋄ PP — поліпропілен (ПП). Він використовується як упаковка для сиропів та йогурту. Поліпропілен цінується за його термостійкість. Коли він нагрівається, то не плавиться.  ⋄ PS — полістирол (пластмаса ПС). Використовується для виготовлення корпусів побутової електроніки. З полістиролу виготовляють багато одноразового посуду. ⋄ OTHER або О — до цієї групи відноситься будь-який інший пластик, який не може бути включений до попередніх груп.