Мелітопольська газета «Новий день» була і буде українською!

06:18 23.12.2023

Вже весь цивілізований світ добре знає про злочинну пристрасть російських загарбників красти все на тимчасово окупованих територіях України – від унітазів і побутової техніки – до предметів культурної спадщини UNESCO. Мелітопольські російські посіпаки пішли ще далі – вони поцупили навіть газетний бренд із столітньою історією – періодичне видання «Новий день». Їх не зупинив той факт, що одна з найстаріша в Запорізькій області газета після захоплення Мелітополя офіційно припинила своє існування.

Містяни одразу розпізнали російську підробку і не повірили загарбникам. Щоб надати існуванню фальшивки більшої переконливості, як повідомляють інформаційні агентства, браві російські пропагандисти представили випуски сфабрикованої газети «Новий день» як російського видання на ВДНГ у Москві. Що й говорити, велике досягнення - вкрасти чужу газету і видати її за свою!

Нагадаємо, що у такий же злочинний спосіб вони вкрали і клейнод нашого козацького краю – газету «Запорізька правда» - єдине українськомовне видання регіонального рівня із 106(!) річною історією, почавши видавати її на окупованій території російською мовою. Заяву з цього обурливого приводу редакція «ЗП» і ЗОО НСЖУ зробили раніше.

Запорізька обласна організація НСЖУ та Національна спілка журналістів України рішуче заявляють: одне з найстаріших регіональних видань - мелітопольська міськрайонна газета «Новий день» - була і завжди буде українською. Після звільнення Мелітополя від російських загарбників і перемоги України, вона повернеться до читачів під українським прапором нескореною і оновленою. Віримо в Україну! Віримо в новий день! Прес-центр ЗОО НСЖУ