Журналісти важливі! Кожний – стійкий багнет у протидії російській пропаганді

09:58 07.03.2023

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та голова обласного осередку НСЖУ Наталія Кузьменко на зустрічі з головою Запорізької військової адміністрації Юрієм Малашком зійшлися на думці про необхідність посилення взаємодії між обласною військовою адміністрацією та медійниками.

Як зазначив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, в Україні триває війна не лише на полі бою, а й в інформаційному просторі. «На жаль, близько 70% території області окуповано, і люди, які перебувають там, не мають достатньо української інформації. Знаємо, що окупанти закривають всі канали комунікації, щоб люди слухали лише російську агітацію», – зазначив голова ОВА.
У свою чергу Сергій Томіленко наголосив на важливості надходження правдивої та оперативної інформації на прифронтові й деокуповані території. «Важливу роль у донесенні інформації до місцевих жителів відіграють місцеві друковані медіа. Найближчим часом за сприяння НСЖУ буде надруковано газету «Трудова слава» з міста Оріхів», – сказав Сергій Томіленко. Також нагадаємо, що єдине українськомовне видання регіонального рівня у нашій області – газета «Запорізька правда» із 105-річною історією, яка призупинила свій вихід через окупацію нашого краю , також готується повернутися у медійний простір, щойно воїни-захисники України погонять рашистів з нашої території.