Ваги для немовлят: необхідність чи ні?

Чи необхідно мати ваги для немовлят вдома? Це необов’язково. Але у деяких випадках для матерів-годувальниць у перші місяці життя малюка вони відіграють велику роль.

Ось кілька прикладів: ⋄ Дитина має проблеми з годуванням та потребує постійного контролю прийомів їжі. На жаль, дуже багато родин стикаються з цією проблемою, особливо в перші тижні після пологів. Немовля недоїдає, повільно набирає вагу, а у мами утворюється лактостаз. Контролювати харчування немовляти та об’єм молока, який воно з’їдає за одне годування, допоможуть ваги для немовлят. Дитину важать перед годуванням та відразу після. Різниця у вазі – об’єм вживаного молока.  ⋄ Вага дитини у перші місяці життя – це стандарт загального стану її здоров’я. Здоровим доношеним немовлятам рекомендується відвідувати сімейного лікаря лише раз на місяць. Проте, якщо є проблеми з набором ваги, моніторити ці показники рекомендується постійно. Наявність дитячих ваг удома позбавляє сім’ю необхідності щотижня їздити до поліклініки, наражаючи на загрозу здоров’я матері та дитини. Таким чином, при відсутності проблем із набором ваги мати такий прилад удома не обов’язково. Тільки якщо, наприклад, ви волієте уникати поліклінік та запрошуєте терапевта додому або самостійно відслідковуєте розвиток малюка у перші місяці життя. Якщо у дитини є проблеми з набором ваги, наявність дитячих ваг вдома може стати необхідністю. Також ваги для немовлят можна брати в оренду. Але в такому випадку важливо: ⋄ Звертатися тільки до офіційних центрів, що займаються реалізацією та орендуванням ваг; ⋄ Перевіряти документи. Ваги мають бути внесені в Держ.реєстр України, мати відмітку про проходження оцінки відповідності та санітарно-епідеміологічної експертизи. Ви маєте бути певні, що ваги після довгого уживання працюють точно.
Як обрати ваги для немовлят Що має бути в вагах для немовлят та на що звернути увагу: ⋄ Автоматичне обнулення пелюшки. Цей показник є у всіх сучасних моделях. Якщо на них покласти пелюшку, вони відразу показують 0.00 кг. ⋄ Фіксація маси малюка автоматично. Дозволяє зафіксувати показники на екрані під час руху малюка. ⋄ Механічна фіксація ваги малюка. У таких моделях цифри збиваються натисканням спеціальної кнопки механічним шляхом. ⋄ Визначення різниці зі зважуванням, яке було до цього. За допомогою цього можна визначити, скільки малюк з’їв перед цим. ⋄ Розмір ложа. Механізм для виміру маси дитини повинен ставитися на рівну поверхню. Батькам слід добре підібрати необхідну поверхню, яка буде безпечною і рівною. ⋄ Яка похибка у механізму? Цей показник має бути вказаний виробником у техпаспорті. Допустима похибка залежить від ваги дитини. ⋄ Наявність функції пам’яті. Це слід враховувати під час вибору необхідного пристосування. Можливість санітарної обробки. Ми рекомендуємо купувати ваги зі знімною пластиковою платформою, яку можна мити, дезінфікувати та опромінювати кварцом за потреби.